Klart for storfest i Málaga

Spanias største byfest i Málaga

Midt i den spanske toppsesongen gjør hovedstaden på Costa del Sol seg klar til en av Spanias største byfester: Feria de Agosto eller bare Feria de Málaga.

Det starter med storslåtte prosesjoner, et fantastisk fyrverkeri og fortsetter med daglige tyrefektinger, flamencoopptredener og konserter. Innimellom går det slag i slag med spontane gatekonserter, dans og festing, fra formiddagen til langt utpå morgenkvisten.

Hele tiden koser innfødte spanjoler og de mange tusen tilreisende seg med tapas og godt med drikke. Den flere hundre år gamle byfesten har i årenes løp tatt opp i seg flere ulike og selvstendige fiestas og er nå så proppet med program at det tar mer enn en uke å komme i mål.

 

På hodet

Om dagen foregår feiringen midt i byen der store områder er stengt for trafikk så lenge festen varer. Og det trengs, for spontant setter en gruppe musikanter i gang konserter på gater og torg.

Innbyggerne – los malagueños – lar seg sjelden be to ganger. Er det sjanse for å danse tradisjonell ”Sevillana”, lar de sjelden muligheten gå fra seg.

Bysentrum er pyntet med blomster og mange steder er det satt opp casetas – små serveringssteder – der festdeltakerne kan dekke væskebehovet og fylle opp magesekken med tapas og andre småretter.

Det meste av Málaga bysentrum er omgjrot til gågater under feria´en. Her er det et godt utvalg av musikk og dans, til glede for byens innbyggere og alle turistene.

Det meste av Málaga bysentrum er omgjrot til gågater under feria´en. Her er det et godt utvalg av musikk og dans, til glede for byens innbyggere og alle turistene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feria de la Noche

Fra klokken 21 er det Feriaplassen utenfor byen som er samlingspunktet for små og store festdeltakere. Her finnes et vell av barer og casetas med musikk, konserter, tivoli og en rekke salgsboder. Festen foregår så lenge festdeltakerne orker.

I motsetning til den enda litt større Aprilfesten i Sevilla der casetas´ene oftest er forbeholdt spesielt inviterte festdeltakere, holder ”los malagueños” dørene vidåpne for alle som vil inn.

Årets utgave av Feria de Agosto starter lørdag 12. august og går fram til lørdag 19.

Om natta er det byens store feria-plass litt utenfor bysentrum som er stedet å besøke. Her får du mer av alt; mat, drikke, musikk og dans.

Om natta er det byens store feria-plass litt utenfor bysentrum som er stedet å besøke. Her får du mer av alt; mat, drikke, musikk og dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fest året rundt

Selv om augustfesten er Málagas største, kan byen varte opp med festligheter nesten hele året rundt: Karneval i februar, påskeprosesjonen i mars, Blomsterkorsfesten i mai, San Juan- og tapas-festival i juni, Señora del Carmen-prosesjonene midt i juli og Flamenco-biennalen fra september til november, i tillegg til alle festlighetene rundt jul og feiringen av de tre konger i januar.

Málaga kan kunsten å feste og innbyggerne gjør det med sin spanske varme, spontanitet og inkluderende holdning, uansett årstid. Og, holder ikke det så kan hovedstaden på Costa del Sol også tilby uttallige tapasbarer, butikker, flotte museer, severdigheter og fantastiske strender.

Verdt å oppleve

 • Málaga er hovedstaden på Costa del Sol og rommer et vell av minnesmerker fra da romere og maurere holdt byen. Høyt over byen ligger arabernes imponerende festning, Gibralfaro.
 • Tett på bysentrum ligger festningsanlegget Alcazába fra 1100-tallet. Nesten vegg i vegg ligger restene et romersk amfiteater, Teatro Romano, fra keiser Augustus´ tid.
 • Byens store katedral ”la Encarnación” er et must. Her skal du slå deg ned med en forfriskning på en av utekafeene på det lille torget foran hovedinngangen. La øyne vandre! Katedralen ble påbegynt i 1528 og kjennetegnes ved at bare ett av tårnene er ferdig. Mer var det ikke penger til.
 • Byen har et av verdens beste Picasso-museer med over 200 av mesterens verker, både malerier, skisser, trykk, skulpturer og keramikk.
 • I byens nye samtidskunstmuseum Centro de Arte Contemporáneo får du sett hva dagens spanske kunstnere er gode for.
 • Nylig fikk byen også sin avlegger av Pompidou-senteret i Paris.
 • Det blir hevdet at Málaga har flere barer per kvadratmeter enn noen annen europeisk by. Dessuten er byen kjent for gode tapas (småretter som serveres sammen med drikke), fiskeretter, søt vin, saftige skinker og oliven.
 • Midt i sentrum finner du shoppernes paradis. Her ligger de store motebutikkene på rekke og rad gjennom den populære gågaten Calle Marqués de Larios. Mer eksotisk og billigere blir det om du velger butikkene i smågåtene i områdene rundt Larios.
 • Muelle Uno – Málagas nye havneområde er et førstevalg for en passiar og et godt lunsjvalg.
 • I den nye togstasjonen Maria Zambrano, sentralt i byen, er det åpnet et nytt shoppingsenter med over 100 butikker.

 

Praktiske ting

 • Hoteller er lett å finne, uansett hvor mange stjerner og hvilken prisklasse du ønsker. Søk deg fram på nettet. Husk at du bør ha airconditionanlegg på rommet om reisen skjer sommerstid.
 • Málaga flyplass er endepunkt for et stort utvalg flyruter enten du ønsker en oval weekend eller vil strekke ferien en uke eller to. Med mellomlanding i for eksempel London eller Düsseldorf, kan du velge mellom mange flere flyselskaper.
 • Fra flyplassen tar det 15 minutter med tog til sentrum av Málaga. Byen er ideell som utgangspunkt for en rundtur i det fantastiske Andalucía. Med leiebil kan du oppleve Granada, Cordoba, Sevilla, Cadíz og Gibraltar.
 • Vil du bade og sole deg langs Middelhavets bredder eller kanskje stå på ski i Sierra Nevada? Litt avhengig av årstiden: Det meste er mulig i Málaga!
 • Det er svært varmt i Málaga og Costa del Sol i juli, august og deler av september, ofte over 30 grader i skyggen. ”Trøsten” er at byen har sin egen flotte strand i umiddelbar nærhet.
 • Vår og høst regnes for den beste tiden å besøke byen dersom målet er shopping og opplevelser. Vintermånedene januar – mars har vanligvis temperaturer mellom 13 og 23 grader.

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar