Allehelgensdag – besøk en spansk kirkegård

1. november er Allehelgensdag, -Día de Todos los Santos på spansk. Denne dagen hylles og minnes den katolske kirken sine helgener og martyrer som ikke har en sin egen dag i løpet av kalenderåret.

Gravplass 6

 

Dagen er nasjonal fridag i Spania, og de aller fleste bruker dagen til et besøk på kirkegårdene der deres kjære avdøde hviler. Det er tradisjon å ta med blomster, også mat og drikke, for å minnes de avdøde. Et besøk på spanske kirkegårder denne dagen kan være et vakkert syn.

 

 

 

 

Gravplass 4 Gravplass 7 Gravplass 8 Gravplass 9 Gravplass 10

 

 

 

 

 

Alle disse bildene er tatt på El Cementerio de Casabermeja, rett nord for Málaga by, en av de mest berømte og helt unike i Andalucía. Kirkegården ble bygget i det attende århundre og har siden 1980 vært registrert som Nasjonalt monument. Gravplassen er et godt eksempel på tradisjonell og klassisk andalusisk arkitektur.

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar