Hele familiens Costa del Sol

Skumle tigre, livsfarlige krokodiller, kosete delfiner og dorske sjøløver. Den spanske Solkysten rommer flere og sterkere opplevelser enn det solsengene byr på, for hele familien. På Costa del Sol finnes mange attraksjoner for de minste turistene. Her finner du de mest populære.

 

 

Sjøløven Bruno liker besøk og i Selwo Marina kan gullungen bli fotografert sammen med den populære artisten. Foto: Arne Bjørndal

Sjøløven Bruno liker besøk og i Selwo Marina kan gullungen bli fotografert sammen med den populære artisten.

 

Sjøløver og delfiner

Alle elsker delfiner, og i Selwo Marina i Benalmádena elsker delfinene også sitt publikum. Du oppnår nærkontakt med de vakre og elegante dyrene, og unge og gamle gisper i skrekkblandet fryd når delfinene plutselig bryter vannflaten og hopper flere meter til værs.

Men her finner du mer. Blant annet sjøløven Bruno som gjerne blir med på et bilde sammen med gullungen. Ellers rommer marinaen både slanger, pingviner, papegøyer og livsfarlig Piraja-fisk.

 

 

300 krokodiller

– Se, sier dyrepasseren og pirker borti kroppen til den store krokodillen som ligger og halvsover i sola. Plutselig åpner dyret kjeften på vidt gap og glefser uhyggelig. En høyt gisp sprer seg blant publikum.

Du kan til og med få holde en liten krokodilleunge, for anledningen med kjeften godt teipet igjen. Foto: Arne Bjørndal

Du kan til og med få holde en liten krokodilleunge, for anledningen med kjeften godt teipet igjen.

Her i Krokodilleparken finnes flere enn 300 krokodiller. Den største veier over 600 kg. Om du vil, kan du også få holde en krokodilleunge. For anledningen er kjeften godt tapet. Krokodilleparken finner du rett utenfor Torremolinos sentrum.

I Krokodilleparken i Torremolinos kan du oppleve 300 skumle krokodiller. Foto: Arne Bjørndal

I Krokodilleparken i Torremolinos kan du oppleve 300 skumle krokodiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solkystens største badeland

Nesten vegg i vegg med krokodillene ligger Aquapark, det største badelandet på Costa del Sol. Her finnes et stort utvalg vannsklier, kjempelange rør og vannsklier. Til sammen mer enn 17 attraksjoner og dermed noe for de fleste aldre. I tillegg kan du svømme sammen med en ekte og tam sel!

Men vannparker finnes det flere av på Solkysten, blant annet i byen Vélez-Málaga og i Mijas kommune, rett utenfor Fuengirola.

 

Octopus-mania

I Akvariet SeaLife nede ved havna i Benalmádena finner du blekkspruten som jevnlig blir brukt av spanske medier til å tippe resultatene i viktige fotballkamper. Riktignok bommer blekkspruten rett som det er, men pytt.

Blekkspruten selv bryr seg ikke noe særlig om alt oppstyret, men boltrer seg i vannet sammen med alt fra små sjøhester, maneter, stjernefisker til skilpadder og haier.

 

I Tivoli World i Benalmádena finnes 44 ulike attraksjoner, blant annet det tradisjonelle pariserhjulet. Foto: José Hidalgo

I Tivoli World i Benalmádena finnes 44 ulike attraksjoner, blant annet det tradisjonelle pariserhjulet. Foto: José Hidalgo

 

Tivoli World

Lenger oppe i åssiden i Benalmádena ligger Tivoli World som byr på pariserhjul, berg- og dalbaner og karuseller både for store og små. Mer enn 44 attraksjoner.

For de minste (over 1,10 m) finnes det 10 attraksjoner. Stedet er ideelt på kveldstid når sola er på vei ned og den verste varmen har gitt seg. På området finner du både restauranter, pizzeria og self-service. I tillegg byr Tivoli ofte på underholdning fra egen scene.

 

 

 

Med gondolheisen kommer det helt til topps på Monte Calamarro i Benalmadena. Herfra har du Solkystens beste utsikt, og på klare dager ser du både over til Afrika og Gibraltar. Foto: Arne Bjørndal

Med gondolheisen kommer det helt til topps på Monte Calamarro i Benalmadena. Herfra har du Solkystens beste utsikt, og på klare dager ser du både over til Afrika og Gibraltar.

 

Opp i høyden

Rett over gata for tivoli ligger neste attraksjon, gondolheisen som fører deg 800 meter til værs. Høyt der oppe på Monte Calamarro finner du Solkystens beste panoramautsikt, og på klare dager kan du se helt til Gibraltar og Marokko. I tillegg finnes det tamme falker og andre fugler her opp som er trent opp til jakt. Dette er en eldgammel tradisjon som nå er vernet av Unesco som del av verdensarven. Daglig vises det fantastiske show med jaktfuglene.

 

Ulv, ulv

I byen Antequera nord for Málaga, finner du Solkystens egen ulvepark. Her kan du delta på guidede ulveturer, egne nattarrangementer med innlagt ulvehyl, hesteriding og dyrehage med de mest populære kjæledyrene.

 

 

 

 

 

I Bioparc i Fuengirola finnes tigre og andre farlige dyr. Foto: Jose Hidalgo

I Bioparc i Fuengirola finnes tigre og andre farlige dyr. Foto: Jose Hidalgo

Dyrehager

Helt i sørvest, i Estepona, ligger jungelparken Selwo Aventura som rommer mer enn 2.000 dyr, fra elefanter, bjørner, tigre, giraffer og kameler til den utrydningstruede iberiske gaupen. Her kan du dra på safari og prøve deg som eventyrer med pil og bue.

Nok en zoologisk hage finnes i Fuengirola; Bioparc. I denne tropiske hagen beveger dyrene seg i et mer naturlig miljø enn i mange andre dyrehager. I juli og august holder parken oppe til midnatt og byr på spesiell nattarrangementer.

På ”El Refugio del Burrito”, 40 minutters kjøring nord for hovedstaden på Costa del Sol, Málaga, kan du ri på og ellers nyte et måltid i selskap med 70 esler.

Litt tøffere?

Flere steder kan du også leie spesielle ”buggy´er” (små firehjulstrekker) og kjøre ut i de ulike skogene og nasjonalparkene. Det kan leie en buggy i Marbella eller bli med på organiserte utflukter med jeep til den historiske byen Ronda.

Er du fortsatt sulten på opplevelser, så tilbyr de fleste havnene og badestrendene langs Solkysten tilbud på båtturer for å se på både hval og delfiner, scuba-diving, ekstreme powerbåter, paragliding på sjøen og havfisketurer.

 

 

Les mer om attraksjonene:

Andre attraksjoner:

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar